7 trikov za daljše trajanje parfuma

7 trikov za daljše trajanje parfuma

  • Post author:
  • Post category:Nasveti

imageVerjetno ste že iskali načine, kako doseči, da bo parfum na vaši koži obstojnejši. Nikakor ne želite, da bi dišava izhlapela že po kakšni uri ali celo po nekaj minutah. Če ste poskusili že veliko neuspešnih načinov, da bi vaš parfum trajal dlje, je tukaj 7 takšnih, ki vam bodo gotovo pomagali podaljšati obstojnost vaše najljubše dišave.

Nanesite parfum takoj po tuširanju

Ali ste vedeli, da se vaše pore odprejo, ko ste pod tušem? To povzroči vroča para in če si parfum nanesete takoj po tuširanju, bodo vaše pore vpile dišavo bolje, zaradi česar bo vonj trajal dlje.

Navlažite vašo kožo

Nikoli ne nanašajte parfuma na suho kožo. Koža naj bo zdrava in negovana. Preden začnete uporabljati parfum, poskrbite, da je vaša koža izjemno navlažena. Vlažilna krema bo poskrbela, da se bo parfum vanjo zares vpil.

Nikoli ne drgnite dlani med sabo

Ali ste vedeli, da drgnjenje dlani eno ob drugo po nanosu parfuma ne bo podaljšalo obstojnosti le-tega? Drgnjenje bo ‘razbilo’ parfum in dišava bo hitro zbledela.

Parfum nanesite na točke utripa

Za nanašanje parfuma najbolj priljubljene točke so  zapestja, tik za ušesi in po vratu. To resnično poskrbi, da parfum traja ves dan in ga ni treba ponovno nanašati.

Izberite močne bazne note

Ko iščete parfum, si izberite takšnega, ki ima močne bazne ali spodnje note. Bazne note dajejo parfumu globino in so glavni akter njegove obstojnosti. Note, kot so pačuli, vanilija, mošus in ambra so znane po svoji veliki obstojnosti.

Popršite vašo krtačo za lase

Če želite, da vonj vašega parfuma traja res dolgo, ga popršite malo na krtačo za lase in se počešite. Tako boste vsakič, ko se boste premaknili, zavonjali svoj najljubši parfum.

Dišave nanašajte v plasteh

Losjon za telo, parfum in vaš šampon ali gel za tuširanje so na vaši koži lahko pomešani. A največja in nabolj pogosta napaka pri temje, da nanesemo na kožo preveč plasti dišav. Vse, kar nanašate na telo, naj bo nežnejšega vonja, saj želite, da vaš glavni atribut – parfum – izstopa.

Preveri še Šolo parfumov>>