Kaj skoraj vedno pozabimo vzeti na dopust

Kaj skoraj vedno pozabimo vzeti na dopust

RefilkoPriprave na dopust… Glede priprav in pakiranja smo si različni – nekateri se pripravljajo že en mesec vnaprej, nekateri pa zadnji trenutek. Vendar ne glede na ves čas, ki ga porabimo za sezame, da kaj ne bomo pozabili, se nam vsako leto zgodi, da kaj pozabimo. In blog danes bo pisal ravno o tem. Vsi se spomnimo na brisače, kopalke, sončno kremo, telefon, križanke itd. Jaz vas bom opozorila na tiste stvari, ki jih dostikrat pozabimo:

  • Copakti

Če gremo v hotel ali apartma je dobro, da imamo s sabo copatke. V njih se bomo počutili bolj domače, ne bo nas zeblo v noge pri hoji po ploščicah in izognili se bomo umazaniji po tleh.

  • Klobuk

Po navadi je to, vsaj pri ženskah, večji klobuk, ki ga založimo kam v omaro, da nam čez leto ni napoti. Obvezen pripomoček, ko hodimo po soncu.

  • Mini kozmetika

Ker (ženske) že tako in tako vedno preveč spakiramo,  ne pozabimo, da v trgovinah prodajajo tudi potovalne verzije nekaterih kozmetičnih izdelkov. Z njimi prihranimo kar nekaj prostora v potovalki in ob koncu dopusta jih lahko zavržemo, ker je embalaža po navadi že skoraj prazna.

  • Piki insektov

Sama vedno pozabim na te nadležne komarje, ki očitno ljubijo mojo kri 🙂  in dandanes niso več samo večerni obiskovalci ampak tudi na plaži že prežijo na nič hudega sluteče žrtve. Priporočam, da si s sabo vzamete kakšen sprej proti komarjem, mažite se z citrusnimi kremami, ki dokazano odganjajo mrčes in za večere imejte s sabo električni odganjalec komarjev, da boste sladko spali celo noč.

  • Kamagel

Nujen lekarniški izdelek, ki naj bo vedno v toaletni torbici. Pomaga proti pikom in tudi drugim opeklinam od sonca.

  • Nega kože po sončenju

Vsi pomislimo na zaščito kože pred soncem, veliko nas pa pozabi na nego kože po celodnevnem izpostavljanju soncu in slani vodi. Poleg tega, da je nujno piti veliko vode, poskusite vsak dan zvečer, potem ko se stuširate, poskrbeti tudi za kožo s kakšno bio kremo, kakavovim maslom in na vsake par dni si kožo zdrgnite s piling gelom. Koža bo dlje časa ohranila lepo čokoladno barvo kože, koža bo nežna, zdrava, hidrirana in mehka.

  • Gumice za lase

Če običajno ne nosite spetih las, se vam lahko kaj hitro zgodi, da pozabite kaj za spenjanje las. Vedno si ne želimo zmočiti las ali pa nam je na trenutke tako vroče, da so speti lasje pravi balzam. 🙂 Imejte s sabo navadne gumice ali špange za lase.

Prepričana sem, da nobena od nas ne pozabi vzeti s sabo kakšne luštne oblekce in visokih petk. Nikoli ne veš kaj prinese dopust zato vedno imejte s sabo nekaj za na lepše. Da boste blestele, nikakor ne pozabimo na naš najljubši parfum. Ker so stekleničke težke je refilko idealen sopotnik na potovanjih, ker je peresno lahek in vanj lahko damo katerikoli parfum. Za samozavestne ženske na vsakem koraku.

Dopust ni dopust, brez dobre družbe družine ali prijateljev. Pijte veliko vode, ne pozabite na osebne dokumente in nekaj denarja, izogibajte se soncu, veliko se smejte in dobro jejte. 🙂  Formula za popoln dopust. Uživajte!

Aloha 🙂

Sara, MySpirit