Nega kože

Nega kože

Parfumski gel za tuširanje in mleko za telo SUMMER
Parfumski gel za tuširanje in mleko za telo SUMMER

Nega kože je vedno pomembna, še toliko bolj pa v teh vročih poletnih dneh. Spiti je potrebno veliko vode, za hidracijo kože in nikar ne pozabi na uravnoteženo dieto, ki zagotovi vse potrebne minerale in vitamine. Suha in nezdrava koža izgubi na prožnosti, hitreje se pojavijo gubice in lahko privede do izpuščajev, aken, bolezni,…

  1. HIDRACIJA

Koža potrebuje veliko tekočine! Poskrbi da spiješ zadosti vode, pomagaš pa si lahko tudi s sadjem in zelenjavo, ki vsebujeta veliko vode (npr. lubenica, pomaranča, kumare,…).

Vlažilne kreme: poleg ustreznih sestavin je pomembno tudi, da se jih pravilno nanaša – ko je koža vlažna! Po tuširanju / kopeli ne drgni z brisačo po koži, le nežno potrepljaj da ostane nekaj vlage na koži. Nato, na vlažno kožo, nanosi kremo.

  1. ZAŠČITA

Dobra sončna krema je nujna za lepo in zdravo kožo. In ne samo v poletnih in sončnih dneh. Priporočljivo jo je nositi tudi ko je zunaj oblačno in mrzlo.

Več o uporabi sončne kreme >> https://www.myspirit.si/blog/blazev-brlog-manjsa-raziskava

  1. HRANA

Naredi si dieto, ki vsebuje veliko vitamina C, omega 3 maščobne kisline in antioksidante. Izogibaj se maščobam in sladkorju.

Priporočeno: ribe, olivno olje, zeleni čaj, korenje, paradižnik, avokado,…

  1. REGENERACIJA

Dovolj spanca je nujno potrebno za regeneracijo kože in zmanjševanje stresa. Stres poveča produkcijo hormonov, kar lahko povzroči izbruh aken. Ne pozabi pred spanjem odstraniti ličil, saj mora koža ponoči dihati!

  1. PILING

S pilingom odstranimo odmrle kožne celice. To izboljša videz kože, prekrvavitev in učinkovitost drugih negovalnih produktov.

  1. ŠPORT

Športne aktivnosti pospešijo kroženje krvi in »očistijo« telo (in kožo). Pri čiščenju telesa po športnih aktivnostih pazi na:

  • Vroča voda in dolge kopeli izsušijo kožo. Časovno omeji čas pod tušem in uporabljaj mlačno vodo.
  • Močna mila/detergenti odstranijo olja iz kože, zato uporabljaj bolj nežna čistila.
  • Po tuširanju ne drgnite z brisačo po koži, le nežno potrepljajte, da ostane nekaj vlage na koži

sgbm

Spodaj si poglej MySpirit izdelke za nego kože in NE POZABI! Koža je največji organ našega telesa in te ščiti pred okoljem, regulira temperaturo,… Dobro poskrbi zanjo in tudi ona bo dobro skrbela zate. 😉

Parfumski gel za tuširanje (kožo očisti in podpira njeno naravno ravnovesje):

Parfumsko mleko za telo (hidratantsko mleko neguje, hidrira in nahrani kožo):

Parfumska krema za sončenje by Rebeka SUMMER (vsebuje karitejevo maslo, vlažilne sestavine in vitamin E, ZF 25 UVA/UVB).

sk