S tem načinom izbire parfuma preko spleta, ne boste nikoli zgrešili!

S tem načinom izbire parfuma preko spleta, ne boste nikoli zgrešili!

  • Post author:
  • Post category:Nasveti

Parfum ni kar tako kupiti preko spleta, obstajajo pa načini, s katerimi je ta nakupni proces lažji in učinkovit. Kako torej parfum pravilno izbrati in kupiti kar preko spleta? Upoštevajte 6 pomembnih korakov …

1. Najdite primerne note – 90% uspeha!

Vsak pravi parfum ima trodimenzionalnost dišavnih not, kar pomeni, da ga sestavljajo tri note, ki se vonjajo različno dolgo po nanosu. Vrhnje lahko vonjate 15 minut po nanosu, srednje 30 minut in spodnje nekaj ur po nanosu. To, da se pozanimate glede tega, kakšne note vsebuje parfum, vam zagotavlja kar 90% uspeha pri tem, ali vam bo parfum ustrezal in dišal.

2Najbolj bodite pozorni na to, kaj vsebuje srednja nota, ker je to srce parfuma. Na nas te sestavine najbolj vplivajo in v njih se skriva karakter parfuma, ki traja tudi do nekaj ur. Zato pri izbiri parfuma zadnje odločitve nikoli ne sprejmite na podlagi prvih sekund, ko parfum povonjate. Počakajte vsak nekaj minut. Prepoznali boste učinek parfuma, ki ga iščete … na primer citrusijabolko, kadila vas bodo prebudili in osvežili, ingver in kava naredili energične, cvetlične note naredile ženstvene, vanilijajasmin, sladki mandljilesne in orientalske dišave zapeljevale, sivka pomirila, …

NAMIG >> če parfum kupujete za nekoga drugega, bodite pozorni na to, kakšen vonj imajo drugi kozmetični izdelki, ki jih uporablja (recimo krema za roke, ki jo nosi v torbici, dišava v avtomobilu, svečke, s katerimi odišavlja prostor, …) So ti vonji sladki, sveži, cvetlični, orientalski, …? Pogoste dišave so jasmin, vanilija, citrusi, kakšne cvetlice … in ravno te dišave pogosto najdemo tudi kot sestvine parfumov. Bodite pozorni!

2. Sledite opisu parfuma, ki opisuje osebni stil

Sledite opisu parfuma in nasvetom, za katere priložnosti in osebni stil je kateri parfum namenjen. Če je opisan kot nežen, romantičen in ženstven, zagotovo ne bo pristajal ženski z divjo naravo, ki ima rada nekaj drugačnega, avanturističnega, … Glede na dišavne sestavine parfuma, tako parfum pristaja tudi različnim stilom, zato je nakup parfuma zares zelo osebna stvar, zato pri njegovi izbiri poslušajte predvsem sebe.

1

3. Najdite ponudnika, ki je zaupanja vreden

Ne nasedajte posrednikom, ampak kupujte čim bolj blizu viru nastanka parfuma. Če je od izdelave do tega, da pride parfum v vaše roke, vmes preveč dobaviteljev in posrednikov, bo tako cena parfuma višja. Prav tako kupujte originalno zapakirane parfume, v dobrih embalažah in se izogibajte točenim parfumom, v katerim je lahko poleg dišave marsikaj neugodnega za vašo kožo, prav tako pa so ti parfumi precej redčeni z vodo in tako obstojnost takšnega parfuma ni velika. Pravzaprav ne gre za prave parfume, ker pravi parfumi vsebujejo od 13-15% dišavnih sestavin. MySpirit je prva in edina tovarna (parfumarna) parfumov v Sloveniji. Najboljša novica pri parfumarni je ta, da ni posrednikov (Naročnik=proizvajalec) zato lahko ponudimo najnižje cene, z najboljšo kvaliteto.

4. Preberite mnenja

Vedno se je dobro malce pozanimati o tem, kaj o določeni znamki in parfumu že pravijo drugi. Preverite socialna omrežja znamke, pri kateri kupujete in mnenja uporabnikov – če obstajajo na njihovi spletni strani, socialnih omrežjih, … Že majhni detajli o tem, kako je parfum čutiti na koži, kako obstojen je ipd.., vam lahko podajo veliko informacij o tem, ali boste s parfumom in nakupom zadovoljni.

Mnenja1

5. Izkoristite ugodnost testerjev

Najbolje je seveda parfum stestirati in to lahko storite z naročilom brezplačnih testerjev. Tako boste najbolje ugotovili, ali vam nek parfum ustreza. Kar je pomembno pri testiranju parfuma, je, da sledite navodilom za pravilno testiranje. Če je tester narejen na sistem lističa, potem se z njim namažite po zapestjih, teh pa med sabo ne drgnite! Počakajte, da se parfum na koži posuši, šele nato pričnite z vonjanjem.

Parfuma ne ocenjujte na podlagi prvega vtisa, saj se njegova dišava že po 15ih minutah preobrazi v dišavo srednjih not, ki jim pravimo tudi srce parfuma in so tiste, ki na nas tudi najbolj vplivajo. Spodnje note na našem telesu obstanejo najdlje, od 12-24 ur, zato vam priporočamo, da naslednji parfum na istem mestu testirate po preteku tega časa.

18620169_1450512744970757_7337897635142388925_n

Pri MySpirit vam je na voljo možnost brezplačnega testiranja celotne kolekcije parfumov. Paket testerjev je plačljiv, a če se nato odločite za nakup vsaj enega parfuma, se vam kupnina za testerje povrne. Več >>

6. Pozanimajte se glede politike vrnitve in menjave izdelka

Pred nakupom preverite, kakšna je politika glede vrnitve in zamenjave/reklamacije parfuma, v kolikor ta ne bi bil ustrezen. Ni namreč prijetno, da ni mogoče vrniti parfuma, s katerim niste zadovoljni, še posebej, če se to zgodi pri dišavah, ki so tako osebne.

Vir naslovne fotografije: magazyn.allegro.pl