Danes se bomo posvetili pravilnemu testiranju parfumov. To je pomembno, saj lahko le tako najdeš tisto pravo dišavo in se izogneš »slepim« nakupom. Z upoštevanjem spodnjih nasvetov dobiš veliko boljšo in bolj realno predstavo o parfumu in kako bo ta dišal na tebi.

  1. Pred testiranjem poskrbi, da ne nosiš drugih parfumov ali dišečih losjonov. Koža naj bo čista in zrak v sobi svež.
  2. POZOR! Ne drgni med seboj zapestij, saj se s tem »razdrejo« zgornje note parfuma in ostanejo ti le vonjave srednjih in baznih not.
  3. Parfum vedno testiraj na svoji koži, saj ta vpliva na vonj. Isti parfum ne bo nujno dišal enako na tebi, kot na testnem lističu ali na tvojem prijatelju.
  4. POTRPEŽLJIVOST JE VRLINA. To vsekakor velja pri testiranju parfumov. Vzemi si čas in pusti parfum stati. Z vonjanjem prični, ko se parfum posuši na koži (par minut), saj takoj po nanosu parfumi vedno dišijo drugače.
  5. Priporočamo, da parfum pustiš na koži vsaj 30 min in ga v tem času večkrat povonjaš (npr. na 5 min). S časom se »sprožijo« različne note parfuma in pomembno je preizkusiti vse.
  6. Testiraj po en parfum naenkrat. Ko s testom zaključiš ga odstrani s kozmetičnim robčkom. Pred preizkusom novega parfuma ti priporočamo tudi t.i. »resetiranje« nosu. Za to so odlična kavna zrna, ki jih pri menjavi dobro povonjaš.

Več o parfumih, njihovi pravilni uporabi, piramidi dišav, pravilnem nanašanju parfuma, razlikah med pravim parfumom in ponaredkom, najdeš v šoli parfumov. V kolikor želiš preizkusiti kolekcijo MySpirit parfumov, jo lahko naročiš TUKAJ.

Veselo testiranje!