Vonj je ena najmočnejših oblik spomina in zagotovo vsi poznamo tiste trenutke, ko nas neka dišava spomni na kakšen dogodek v naši preteklosti. In te občutke vsekakor poznajo tudi naše mame. Vsi poznamo legendarne parfume, ki so na trgu že desetletja in so jih naše mame nosile v času svoje mladosti. Gre za parfume, ki jih zagotovo obožujejo še danes, saj jim bodo v misli priklicali prijetne spomine, nostalgični trenutki pa še kako ogrejejo srce!

Opium – YSL

Yves Saint Laurent je že v poznih sedemdesetih s parfumom, ki ga je poimenoval Opium, utrl pot omamnim in uporniškim dišavam. Opojna mešanica jasmina, pačulija in vanilije na ulicah in drugje še danes obrača glave, saj ta parfum pušča neverjeten pečat. Gre za drzno dišavo, ki se je mame zagotovo dobro spominjajo.

N°5 – Chanel 

Gre za kultno klasiko, ki je bil in je všeč številnim ženskam po vsem svetu in jih že stoletje, ne glede na ves razvoj, osvaja še danes. Pudraste in cvetlične note jo bodo spomnile na enega njenih najljubših, četudi ga je prenehala nositi že pred leti. Ta dišava ima lastnost, da se je ne moreš nikoli naveličati in lahko z njo vsak svoj dan obogatiš s kančkom luksuza. Ni čudno, da ga je na goli koži za v posteljo nosila slavna Marilyn Monroe!

Roma – Laura Biagiotti

Le kdo se ne spomni slavne stekleničke v obliki starega rimskega stebra? Laura Biagiotti je s to dišavo izrazila svojo ljubezen do romantičnega Rima, v katerem je živela. Kot je večno mesto Rim, pa je večna tudi ta dišava. Gre za orientalsko začinjeno dišavo, v kateri za erotičen in skrivnosten naboj poskrbijo cedrovina, sandalovina, mah, vanilja in beli mošus.

Hypnotic Poison – Dior

Že originalna steklenička, ki spominja na omamno prepovedano rdeče jabolko, razkriva, da je dišava v njej ekstravagantna, močna in izraža skrivnostno žensko naravo. Močan vonj jasmina, vanilje in likviricije deluje kot provokacija, opoj, ki se ga gotovo spomnite vsaj po vonju.

 

J’adore – Dior

Že leta 2001 je bila ta dišava izbrana za najboljši ženski vonj. Gre za neprecenljiv ženski dodatek, ki okrasi bolj kot žlahten nakit. Cvetna dišava vsebuje opojno aromo frezije, jasmina in sandalovine, vsi pa se zagotovo spomnimo zaobljene zlato-bele stekleničke, s katero je Christian Dior ustvaril podobo amfore, okrašene z masajsko ogrlico.

Kenzo ‐ Flower

Morda pa se spominjate, da je na mamini polički v kopalnici stala steklenička s poslikanim makovim cvetom. Mak predstavlja čutno ženskost, a sam po sebi nima vonja, zato zanimiv parfum bogatijo rdeč poper, vrtnica, jasmin, beli mošus in brezčasna vanilija. Je diskretno ženstven in izjemno čuten vonj, namenjen romantičnim ženskam.

Pri MySpirit so vam na voljo originalni parfumi, ki pa so cenovno ugodnejši tudi zaradi embalaže. Pomembno je vedeti, da so svetovno znani parfumi dragi zaradi dobrega oglaševanja (promocija parfumov s strani filmskih zvezd, draga snemanja reklam…) in drage embalaže (umetelne stekleničke izdelane s strani priznanih umetnikov, posebno tiskane škatlice…). Ob tem pa je tudi boljše, da je parfum shranjen v temni embalaži in ne v prozornih, očem prijaznih stekleničkah. Parfumi MySpirit stekleničk – alumink, so shranjeni v temi, saj se s tem prepreči vpliv svetlobnih žarkov na parfum. Pršilnik je tudi nepredušno zaprt, s čimer se ohranja kakovost parfumske dišavne note. Prisegajte na slovensko!

Vas zanima več o največjih zmotah glede parfumov? Preberite blog zapisa  Največje zmote o parfumih 1. del in Največje zmote o parfumih 2. del.