Prepoznaj nekvaliteten parfum

Na trgu se pojavljajo raznovrstni samooklicani parfumski specialisti, ki prodajajo parfume po smešno nizkih cenah. Če jih slučajno srečaš in nisi sigurnen/a, si zapomni te 4 nasvete o tem kako prepoznati nekvaliteten parfum ali ponaredek:

 1. Cena – če ima določen parfum kar preveč ugodno ceno, je z njim definitivno nekaj narobe. Zavedaj se, da če ne kupuješ direktno od proizvajalca je vmes še veliko posrednikov in si vsak zase vzame kos pogače. Torej – če parfum stane 5€, se zamisli kakšna je kvaliteta? Več o cenah parfuma si preberi v članku ‘Kako je sestavljena cena parfuma‘.
 2. Embalaža – na prvi pogled lepo zapakirano še ne pomeni, da je izdelek dober oz. originalen. Preveri serijsko številko, navedbo proizvajalca, sestavine, opozorila… In morebitne slovnične napake, ki najpogosteje izdajajo ponaredek.
 3. Vonj – parfum ne sme imeti izrazitega vonja po alkoholu, ki ponavadi pomeni, da je razredčen, ima zelo majhno vsebnost dišave ali pa je čisto narobe proizveden. Parfum ne sme dražiti tvoje sluznice ali povzročiti reakcije na koži. Najvažnejše pa je, da se njegova dišava trodimenzionalno spreminja skozi časovno obdobje. Prav tako obstojnost ni znak kvalitete.
 4. Koncentacija esence – prodajalci zelo radi zavajajo s trditvami o 30% vsebnosti parfumske dišave ali več. Verjemite – to ne drži. Ko parfum povonjate mora imeti intenziven vonj in se ne sme razdišati v 5 minutah. Sicer si najverjetneje kupil/a kolonjsko vodico.

Pri MySpiritu smo poskrbeli za maksimalno vsebnost parfumske esence med 11-17% kar uvršča parfume med prave parfume in ne nižjih kategorij vodic.

 • Parfum W025
  24,90
 • Parfum W033
  24,90
 • Parfum W023
  24,90
 • tip: Laura Biagiotti - Roma (W035)
  20,9022,90